Samozavest?

Published on 9 May 2022 at 11:29

Samozavest je ključna. Če ti ne verjameš vase, kdo potem bo? 

Ja, ta stavek bi morala nosit v glavi vsako leto, ko se bliža poletje. Žal, tako je; sem ena izmed tistih, ki oblečena izgleda dokaj postavna, v kopalkah pa niti ne. Dve nosečnosti sta pustili svoje sledi, več njih in zaradi tega je moja samozavest precej na dnu. 

Se strinjam, da je vsaka ženska lepa; s strijami ali brez, s celulitom ali brez. Vendar me vseeno določene stvari motijo, a ne najdem toliko motivacije, da bi temu enkrat naredila konec. Zdrava prehrana in več vode? Lepo vas prosim, če bi bilo tako enostavno, bi bili vsi suhi in popolni. Če bi bilo res, da večji vnos vode v telo zmanjša celulit, ga jaz ne bi več imela.

 

Res si želim, da bi svoje telo končno sprejela takšno, kot je in se ne več obremenjevala z ničemer. A dejstvo je, da se to ne bo zgodilo, pa naj si še toliko želim. Včasih mi je vseeno. Dokler, da mi več ni.Občudujem ženske, ki brez kakršnega koli sramu hodijo po plaži, v vsej svoji nepopolnosti in so popolne, ker so tako samozavestne. Z ničemer in nikomer se ne ukvarjajo, že na daleč vidiš, da jim tistih nekaj dodatnih kilogramov ne predstavlja težave, da se oblečejo v tiste taprave ženske kopalke in so lepe. Lepe in ponosne, da so to, kar so in da izgledajo točno tako, kot izgledajo.

Občodujem in se jim skoraj klanjam, takšna samozavest je fenomenalna in samo želim si lahko, da nekje nekoč obišče tudi mene.

Nekako sem sicer mnenja, da je samozavest "v tebi", da se ne moreš kar čez noč odločit - evo, zdaj se imam pa rada, to je to, dajte mi vse bikinike sveta, da pokažem, kaj imam". Zdi se mi, da se tega tudi ne moreš kar naučit, to more nekak prit vate. Ali pa ne.

Dolgo je trajalo to, da sem sprejela vse strije, ki sem jih pridelala v prvi nosečnosti. Včasih sem na plaži opazovala ženske in si mislila, kako je možno, da jih one nimajo? Ampak dobro, sem šla čez to. 

Močno dvomim, da bom kdaj ena tistih, ki bodo šle samozavestno v poletje in komaj čakala, da oblečem kratke hlače in pokažem tisto, kar uspešno skrivam večino leta. 

 


Mislim, da sem vseeno lepa. Samo pač ne v kopalkah. Ni vsak za vse, ali kako že?« 

Add comment

Comments

There are no comments yet.